10 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 4 km-es a torlódás az autópályán 30 perc az átjutási idő.!

Hirdetés
10 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 4 km-es a torlódás az autópályán 30 perc az átjutási idő.!
Hirdetés

.

10 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ! Közel 4 km-es a torlódás az autópályán 30 perc az átjutási idő.!.

Az M0-s autóút keleti szektorán az M3-as autópálya felé vezető oldalon, Pestszentimre közelében a 33-as km-nél két kamion koccant össze, a külső és a leálló sávot lezárták. A torlódás közel 4 km-es! - közölte az Útinform csütörtök reggel a honlapján.

/A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események\./

Hirdetés

 

A 24-es főúton, Mátrafüred közelében egy műszaki hibás kamion vesztegel, elfoglalva a fél útpályát. A 11-es km-nél kellő óvatossággal kerüljék ki a járművet, mert a térségben köd is zavarja a közlekedést. 

A 25-ös főúton Szentdomonkos térségében egy Nyergesvontató személygépkocsival ütközött össze. A 48-as km-nél a főutat lezárták, a forgalmat megállították. 

Az M7-es autópályán a főváros irányába, Törökbálint térségében, a 15-ös és a 14-es km között fenntartási munka miatt 10.00 órától délután fél 3-ig a külső sávot lezárják. 

A 8-as főúton, Veszprém elkerülő szakaszán, az 51-es km-nél lévő 73-as főúti csomópontban portáltáblát bontanak, emiatt 16.00 óráig a fél útpályát lezárják, de alkalmanként 15-20 percre a forgalmat is leállítják. 

A magyar-román határszakaszon az M43-as autópályán, Csanádpalotánál, a kilépésre várakozó kamionsor 5 km-es. 

 

Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: http://www.police.hu

címlapfotó:illusztráció!

Hirdetés
Pest megyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.Fejér megyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.Győr-Moson-Sopron megyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.Komárom-Esztergom megyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
Hirdetés
SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.Nógrád megyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
Hirdetés
SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.Vas megyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Veszprém megyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
Hirdetés
SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
OMSZ: 2022-01-20 05:36 (04:36 UTC)  [wbhx]

Szöveges figyelmeztető előrejelzés.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.01.20. csütörtök éjfélig

CSÜTÖRTÖKÖN MARKÁNS HIDEGFRONT ÉRKEZIK

SZÉL

Csütörtökön az északi országrészben nagy területen megerősödik, a délután érkező front mentén viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb lökések 60-75, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban, illetve a hegyvidéki területeken lokálisan 75-95 km/h körül várhatók.

CSAPADÉK

Az északon és keleten délutánig előforduló gyenge havazásból inkább csak az északkeleti határ közelében (Borsod, Szabolcs) maradhat meg lepel-2 cm hó. A déli órákig a Dél-Alföldön jelentéktelen mennyiségű ónos eső, fagyott eső is előfordulhat. Délután az észak, északnyugat felől délkelet felé gyorsan áthelyeződő front mentén több helyen intenzív csapadék várható. A kezdeti esetleges havas esőt hamar intenzív hódara, havazás, hózápor váltja fel, esetenként dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat. Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte éjszaka főként a Dunántúlon újabb hullámban várhatók hózáporok.

2022.01.20. 09:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

A rendőrség közleményében arra kéri a közlekedőket, hogy a figyelmeztető előrejelzést vegyék komolyan, és a szokásosnál óvatosabban közlekedjenek a ködfoltos területeken, ahol a tájékozódás nagyobb odafigyelést igényel. A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

Hogyan vezessen ködben.

Egy autós számára nem sok ijesztőbb élmény van, mint amikor hirtelen leszáll a köd. Egyszer csak azt veszi észre, hogy az orráig sem lát, és a közvetlen környezete eltűnt a szeme elől. Kétségbeesésre azonban semmi ok: a ködben való vezetést is meg lehet tanulni..

Elindulás előtt.

Bármilyen jól is tud Ön vezetni, mások viselkedésével nem tud kalkulálni. Ennek ellenére javíthatja egy baleset elkerülésének esélyét.

Először is tegye fel magának a kérdést: „Biztos, hogy most mindenképpen autóba kell ülnöm?” Ha tudja, hogy számolnia kell a köd lehetőségével, a legbiztonságosabb döntés az, ha inkább elkerüli. Halassza el az utazást. A köd miatt valószínűleg úgyis elkésne – biztos, hogy így is érdemes elindulnia?

Ez természetesen csak akkor érvényes, ha már legalábbis sejti, hogy köddel lesz dolga. A köd azonban sokszor teljesen váratlanul száll le – ezért feltétlenül tanulja meg, mit kezdjen vele vezetés közben. Az első lépést már az elindulás előtt meg kell tennie.

Ha párás, ködös időben vezet, a világító és fényjelző berendezések egyszeriben rendkívül fontos szerepet kapnak. Ezért elindulás előtt ellenőrizze, hogy mindegyik működik-e, és tiszta-e a lencséjük. Továbbá, ha még nem tudja, melyiknek hol a kapcsolója, és hogyan kell ki- és bekapcsolni azokat – beleértve a ködlámpát is –, akkor legfőbb ideje ezt megtanulni. Ma már sok autónak automatikusan bekapcsolnak a lámpái sötétedéskor, ez azonban pára vagy köd esetén nem feltétlenül van így. Ezért is érdemes megtanulni, hogyan kapcsolja ki és be manuálisan a világítást.

Ellenőrző lista ködben történő vezetéshez.

  • Indulás előtt ellenőrizze a világító és fényjelző berendezéseket!
  • Tanulja meg kézileg ki- és bekapcsolni a lámpákat!
  • Használjon tompított fényszórót!
  • A ködlámpákat csak rendkívül rossz látási viszonyok esetén kapcsolja be!
  • Előzze meg az autón belüli páralecsapódást!
  • Vezessen lassan és egyenletes tempóban!
  • Hagyjon nagy távolságot a saját autója és az Ön előtt haladó autó között!
  • Számítson arra, hogy a ködre fagy is következhet!

2022. január 20. (csütörtök), 09:36

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Hirdetés
Kapcsolódó cikkünk
Újabb szörnyű baleset! Súlyos baleset ! Közel 7 km-es a torlódás, forgalmat megállították, nincs átjutás.A helyszínelés - mentés jelenleg is tart, a torlódás közel 7 kilométeres.

Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

2024. augusztus 26. 09:08

A közúti közlekedés...

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Hirdetés

Cikkajánló

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 15:24
Hirdetés

ITT A HIDEGZUHANY A NYAKUNKBA!Müller Cecília bejelentése ez lesz ,HA TETSZIK HA NEM !

ITT A HIDEGZUHANY A NYAKUNKBA!Müller Cecília bejelentése ez lesz ,HA TETSZIK HA NEM !

Fertőzött a csapvíz az árvíz után: ne igyanak belőle!A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) figyelmeztetést adott ki a...

Hirdetés
Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 14:03

Kígyót talált egy férfi vásárlás után!Rémisztő élmény az Aldi brokkolijában

Kígyót talált egy férfi vásárlás után!Rémisztő élmény az Aldi brokkolijában

Rémisztő élmény az Aldi brokkolijában: kígyót talált egy férfi vásárlás utánEgy brit férfi, Neville Linton, 63 éves,...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 13:12

A származásáról beszélt Fésűs Nelly. Döbbenetes, amit elárult

A származásáról beszélt Fésűs Nelly. Döbbenetes, amit elárult

Fésűs Nelly a nemesi származásáról vallott: Édesanyai ágon arisztokrata család sarjaKevesen tudják, hogy Fésűs Nelly, a...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 12:29

Meghalt Szuna Roland

Meghalt Szuna Roland

Tragikus hír: Elhunyt Szuna Roland, az Alba Volán egykori jégkorongozójaA Hydro Fehérvár AV19 közösségi oldalán...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 11:33

1 perce érkezett ! Nyugodjon békében!közlekedési balesetben meghalt a magyar sportoló!

1 perce érkezett ! Nyugodjon békében!közlekedési balesetben meghalt a magyar sportoló!

Elhunyt Szuna Roland, a Hydro Fehérvár AV19 egykori jégkorongozójaA Hydro Fehérvár AV19 közösségi oldalán szombaton...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 08:21

Beteljesült az álom!Krausz Gábor és Mikes Anna tegnap este megmutatta a felvételt: ott a gyerek, nem is egy...

Beteljesült az álom!Krausz Gábor és Mikes Anna tegnap este megmutatta a felvételt: ott a gyerek, nem is egy...

Krausz Gábor és Mikes Anna megható pillanatai: Krausz Gábor és Mikes Anna az Ázsia Expressz legutóbbi részében...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 06:23

Sajnos itt a vége!Sírva intettek búcsút az Ázsia Expressznek Stohl Andrásék

Sajnos itt a vége!Sírva intettek búcsút az Ázsia Expressznek Stohl Andrásék

Ázsia Expressz: Till Attila és Stohl András búcsúztak a versenytőlAz Ázsia Expressz legutóbbi, péntek esti adásában...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 06:06

1PERCE ÉRKEZETT: baleset ! Rohantak a mentők,a forgalmat megállították.: Közel 10 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10 kilométeres!

1PERCE ÉRKEZETT: baleset ! Rohantak a mentők,a forgalmat megállították.: Közel 10 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 10 kilométeres!

Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események2024. szeptember 28. 07:17A közúti közlekedés biztonságát,...

Hirdetés
Hirdetés