Döbbenet! Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj

Hirdetés
Döbbenet! Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj
Hirdetés
udjuk, és érezzük, hogy valami nem stimmel a magyar nyugdíjrendszerrel, és a nyugdíjakkal kapcsolatban, mégis olyan érzésünk van, mintha valamit nem tudnánk. /Való igaz, hogy elég nehéz ennek a nyugdíjdrámának a végére járni, ezért álljon most itt 3 olyan tény, amely még nem ivódott be a köztudatba\./
Hirdetés
.

bot

 

Az alaphelyzettel mindenki tisztában van, vagyis a nyugdíjasok már most is rosszul élnek, és ránk sem vár alap esetben szebb jövő. Erre fényes bizonyíték, amit a nyugdíjkalkulátor mutat, hiszen itt ki tudjuk számolni, hogy mekkora állami nyugdíjra számíthatunk.
Hirdetés
Azonban nagy kérdés, hogy ezt tényleg megkapjuk?.
Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj!.

 

Bármennyire is furcsán hangzik ez tény. 2012-ben ugyanis a társadalombiztosítás intézményét az alaptörvényből törölték, vagyis már nem szerepel az alkotmányban. Nagyon leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy az állam bármikor dönthet úgy, hogy 10-20%-kal csökkenti a nyugdíjakat, vagy akár még drasztikusabban. Íme, az Alkotmány idevonatkozó paragrafusai:

„XIX. cikk
(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult..
(2) Magyarország a szociális biztonságot az (1) bekezdés szerinti és más rászorulók esetében a szociális intézmények és intézkedések rendszerével valósítja meg..
(3) Törvény a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja.
Hirdetés
.
(4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi
alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.”.
Nem szeretnénk minden egyes szót elemezni, és feltétezésekbe bocsátkozni, de rendkívül sok a feltételes módban megfogalmazott mondat, vagyis ha történik velünk szemben egy sérelem (nyugdíjcsökkentés, kórházi ellátásért pénzfizetési felszólítás), akkor nincs hova panaszt tenni, mert az Alkotmány nem véd minket. Biztos, hogy a nyugdíjas megélhetésünket érdemes kitenni egy ekkora óriási kockázatnak?.
A magánnyugdíjpénztári affér egy jelzésnek is felfogható.
A mai napig élénken él szinte mindenkinek az emlékeiben, amikor az állam hozott egy határozatot, amelynek értelmében mintegy 3 ezer milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyon visszakerült az államhoz.
Hirdetés
Sokak egyenesen az „államosítás”, és a „lopás” szót is emlegették ezzel kapcsolatban, ami azért kicsit erős, hiszen mindenki nyilatkozhatott, hogy lemond-e a felhalmozott pénzről, és visszatér az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. Egy biztos óriási bizalomvesztést, és pesszimizmust hagyott maga után ez a történés. Viszont a múltból a leginkább tanulnunk kell, és ha az államra nem tudunk számítani az előrejelzések és a múltban történtek miatt, akkor más megoldást kell találnunk magunknak, konkrétan saját tőkét kell idős korunkra felhalmozni. Egyértelműen egy jelként kell felfogni a jelenlegi rendszer nem működik, nem kapunk rendes nyugdíjat, magunknak kell megoldani. Itt fontos megjegyezni, hogy attól, hogy a nyugdíj előtakarékosságokra adókedvezményt tudunk visszaigényelni, attól még nem változnak állami pénzzé, az állam nem tudja visszavenni. Ez egy üzleti alapon megkötött szerződés, vagyis ha ehhez nyúlna az állam, az olyan lenne, mintha a bankszámlánkról emelne le, ami elképzelhetetlen.
Hirdetés
A társadalombiztosítási rendszer pedig így is úgyis változni fog..

 

Már 2013-ban új nyugdíjrendszert kellett volna bevezetni

Kevesen tudják, de 2013-ra volt prognosztizálva, hogy változtatnak a nyugdíjrendszeren, viszont ez elmaradt. Mindenki tisztában volt vele, hogyha valamikor, akkor ebben az időben talán még lehetett volna kezdeni valamit a rendszerrel. A probléma elodázása pedig nem csak hogy nem vezet megoldásra, hanem tovább mélyíti az amúgy sem kis nyugdíjszakadékot. Az nem kérdés, hogy nemsokára még kellemetlenebb lesz nyugdíjasnak lenni, de még egy kellemes átmenet sem lesz, nem lesz idő felkészülni arra, hogy megfelelő nyugdíj-kiegészítésről gondoskodni, akár a munkáltatón keresztül, akár egyénileg. Pláne, ha csak a kifogásokat keressük, és nem kezdünk el most pénzt félretenni, mert az mondjuk, hogy az állam úgyis ellopja, vagy, mert azért fizetem az adót, hogy eltartsanak.

Hirdetés
Ezekből a kifogásokból nem fogunk tudni kenyeret venni, vagy rezsit fizetni.

Mi tévők legyünk?.

 

Ebből a három tényből is egyértelműen kiderül, hogy állami nyugdíjra számítani (pláne megfelelő mértékűre) olyan, minthogyha egy olyan tó partján ülünk le horgászni, ahol köztudottan nincsen hal. Várhatunk nagyon sokáig, de nem lesz kapás, ha egy-egy mégis lesz abból a halból nem fogunk jól lakni, sem megélni. Érdemesebb már hamarabb foglalkozni a tóval, gondozni, etetni a benne lévő halakat még most, amíg van, és akkor idős korunkra is marad. Ezt a fajta gondozást nevezzük nyugdíj előtakarékosságnak, ez fogja biztosítani számunkra, hogy idős korunkban is lesz mit ennünk, és lesz miből megélnünk. Minél hamarabb mindenkinek rendelkeznie kell egy nyugdíj megtakarítással.
(profitline)

Bal-Rad komm: “Döbbenet!…”.
-De mi is a döbbenet?.
Hát az kedves olvasó, hogy nyugdíjszakértők még egyáltalán képesek TAVAT VÍZIONÁLNI a magyarok elé! Pedig már csak egy kérgesre száradt fenekű gödör peremén ücsörög a magyar! Amiből a rendszerváltáskor elkezték lehalászni a halállományt, majd egy jó ideje már a vizet is kiszivattyúzták belőle.
Hirdetés
Vízutánpótlás nincs-hal meg…?!-Csak rengeteg szúnyog!
.
Emlékeztetőül! AMIKOR MÉG VOLT A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG, ANNAK ALKOTMÁNYA IMIGYEN RENDELKEZETT:.

mnka

45. § (1) A Magyar Népköztársaság biztosítja polgárai számára a munkához való jogot és a végzett munka mennyiségének és minőségének megfelelő díjazást.
(2) E jogot a Magyar Népköztársaság a népgazdaság termelő erőinek tervszerű fejlesztésével és a népgazdasági terven alapuló munkaerőgazdálkodással valósítja meg.
46. § (1) A Magyar Népköztársaság biztosítja a dolgozóknak a pihenéshez és üdüléshez való jogát.
(2) E jogot a Magyar Népköztársaság a törvényes munkaidő, a fizetéses szabadság és a dolgozók üdülésének megszervezése útján valósítja meg.
47. § (1) A Magyar Népköztársaság védi a dolgozók egészségét és segíti a dolgozókat munkaképtelenségük esetén.
(2) A Magyar Népköztársaság ezt a védelmet és segítséget széles körű társadalombiztosítással és az orvosi ellátás megszervezésével valósítja meg..
Tesszük hozzá: “AKKOR” ORSZÁGUNKAT NÉPköztársaság jelzővel illettük! “AKKOR” VOLT ALKOTMÁNYUNK!.
Most mi van?!.
Van egy önálló gazdaság nélküli, gyarmati sorba lökött “Magyarország”! A TÓ-nak nevezett, kiszáradt gödör! 
Van egy vasúti utazás közben összegányolt húsvéti tákolmányunk!.

ták

Eszerint a tákolmány szerint VAN MÚLTUNK!-ÉS BIZONYTALAN JÖVŐNK!.
Ami biztos: ezen tákolmány alapján NEM LESZ NYUGDÍJ!.

Forrás: www.balrad.com

2015. október 08. (csütörtök), 18:53

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Hirdetés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Hirdetés

Cikkajánló

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 18:02
Hirdetés

Amiket a tévében nem láthatunk: Ördög Nóráék kitálaltak az Ázsia Expressz elképesztő titkairól

Amiket a tévében nem láthatunk: Ördög Nóráék kitálaltak az Ázsia Expressz elképesztő titkairól

Ázsia Expressz: Ördög Nóra, Tilla és Stohl András fergeteges szépségversenye, a háttérben kemény kihívásokkalA Ázsia...

Hirdetés
Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 17:16

Magyarország egyik legjobb pasija kijelentette : „A 32 év sok!” – A jóképű Máté gazda kiakadt, nem kér a harminc pluszos nőkből!! Részletek itt ?

Magyarország egyik legjobb pasija kijelentette : „A 32 év sok!” – A jóképű Máté gazda kiakadt, nem kér a harminc pluszos nőkből!! Részletek itt ?

„A 32 év sok!” – Máté gazda kiakadt, nem kér a harminc pluszos nőkbőlAz RTL népszerű műsora, a Házasodna a gazda újabb...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 15:24

ITT A HIDEGZUHANY A NYAKUNKBA!Müller Cecília bejelentése ez lesz ,HA TETSZIK HA NEM !

ITT A HIDEGZUHANY A NYAKUNKBA!Müller Cecília bejelentése ez lesz ,HA TETSZIK HA NEM !

Fertőzött a csapvíz az árvíz után: ne igyanak belőle!A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) figyelmeztetést adott ki a...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 14:03

Kígyót talált egy férfi vásárlás után!Rémisztő élmény az Aldi brokkolijában

Kígyót talált egy férfi vásárlás után!Rémisztő élmény az Aldi brokkolijában

Rémisztő élmény az Aldi brokkolijában: kígyót talált egy férfi vásárlás utánEgy brit férfi, Neville Linton, 63 éves,...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 13:12

A származásáról beszélt Fésűs Nelly. Döbbenetes, amit elárult

A származásáról beszélt Fésűs Nelly. Döbbenetes, amit elárult

Fésűs Nelly a nemesi származásáról vallott: Édesanyai ágon arisztokrata család sarjaKevesen tudják, hogy Fésűs Nelly, a...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 12:29

Meghalt Szuna Roland

Meghalt Szuna Roland

Tragikus hír: Elhunyt Szuna Roland, az Alba Volán egykori jégkorongozójaA Hydro Fehérvár AV19 közösségi oldalán...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 11:33

1 perce érkezett ! Nyugodjon békében!közlekedési balesetben meghalt a magyar sportoló!

1 perce érkezett ! Nyugodjon békében!közlekedési balesetben meghalt a magyar sportoló!

Elhunyt Szuna Roland, a Hydro Fehérvár AV19 egykori jégkorongozójaA Hydro Fehérvár AV19 közösségi oldalán szombaton...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 28. (szombat), 08:21

Beteljesült az álom!Krausz Gábor és Mikes Anna tegnap este megmutatta a felvételt: ott a gyerek, nem is egy...

Beteljesült az álom!Krausz Gábor és Mikes Anna tegnap este megmutatta a felvételt: ott a gyerek, nem is egy...

Krausz Gábor és Mikes Anna megható pillanatai: Krausz Gábor és Mikes Anna az Ázsia Expressz legutóbbi részében...

Hirdetés
Hirdetés