ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ A május, június, július és augusztus időjárása

Hirdetés
ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ A május, június, július és augusztus időjárása
Hirdetés

ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ A május, június, július és augusztus időjárása.

Ez nagyon kemény lesz!

/A most kapott néhány napi tavasz után már ma elkezdődik a hidegfront beáramlása, és legalább tíz fokkal kevesebbre esik majd a hőmérő higanyszála\./

Hirdetés
Úgy tűnik, megint jön a tél, hiszen a hajnali fagyok is ismét megjelennek.

Sokan mégis a nyarat várják, és szeretnék tudni, mikor lesz a legmelegebb, ha itthon szeretnének eltölteni egy-két hetet nyaralással, pihenéssel. Aki a kánikulát szereti, annak nincs jó hírünk!

A nyári hónapok sem hozzák majd az elvárást. A naptár szerint nem lesznek egybefüggő zavartalan napsütéses napok, a felhős, esős napok lesznek többségben – látszik a freemeteo.hu-n a Dávid-naptár előrejelzése szerint.

Az AccuWeather szerint sem lesz túl meleg nyáron, május első hetének végére kúszik csak fel 20 fok fölé a hőmérő higanyszála, de 24 foknál többet hó végén sem mérhetünk majd. Júniusban sem sokat melegszik az idő – átlagosan 24 fok lesz napközben és 12-13 fokra mérséklődik majd éjjelente. Aki a kánikulát szereti, annak a július sem sok jóval kecsegtet az előrejelzések szerint, mert 27 foknál nyár közepén sem lesz melegebb, hajnalra pedig általában 16 fokig süllyed a hőmérő higanyszála.

Sokak bánatára az augusztus is bőven 30 fok alatt marad, tartja majd a hőmérséklet a 27 fokos maximumot, sőt, augusztus 20-ától folyamatosan csökkenni kezd majd a nappali felmelegedés.

Nézzük meg a mostani időjárást

Szöveges figyelmeztető előrejelzés.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.20. szombat éjfélig

Ma az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében 1-3 cm jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat.

Hirdetés
Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok.

2024.04.20. 05:25 HungaroMet Nonprofit Zrt.

-3 fok volt a leghidegebb ma reggel.

Északon és néhol a Bakonyban, valamint az Őrségben hűlt le legjobban a levegő.

Ahogy az várható volt, a hét leghidegebb reggelére ébredhettünk ma. Talaj mentén és 2 méteres magasságban is többfelé előfordult gyenge fagy.

Nem volt ritka a -2, -3 fok hajnalban

A leghidegebbet az Északi-középhegységben, a Bakonyban és az Őrszégben mérhettük, több helyen -3 fokot mutatott a hőmérő.

Mindeközben északkeleten jégesővel kísért záporok színesítik a reggelt:

Rokonál Zoltán felvétele Tiszalökről

Holnap főként a déli és keleti, míg vasárnap a nyugati és északi tájakon fordulhat elő gyenge fagy a kora reggeli órákban.

Pest vármegyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Baranya vármegyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Fejér vármegyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Győr-Moson-Sopron vármegyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Heves vármegyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Komárom-Esztergom vármegyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Nógrád vármegyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Somogy vármegyeJelFokEseményLeírás
Hirdetés
ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Vas vármegyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Veszprém vármegyeJelFokEseményLeírás ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!Zala vármegyeJelFokEseményLeírásZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
HungaroMet: 2024-04-20 05:26 (03:26 UTC)  [wbhx]

Szöveges figyelmeztető előrejelzés.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.20. szombat éjfélig

Ma az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében apró szemű jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat. Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok.

2024.04.20. 05:25 HungaroMet Nonprofit Zrt.

EKÖZBEN A VILÁG MÁSIK FELÉN:PUSTÍTÓ ÖZÖNVÍZ - 20 EMBER MEGHALT

Két nappal az özönvízszerű esőzés előtt végeztek felhőmagvasítást, de a szakértők szerint ezen eljárás és a heves esőzés közötti kapcsolat nem ennyire direkt.

Az elmúlt napokban Dubajt példátlan özönvízszerű esőzések sújtották – egyetlen nap alatt lehullott az éves csapadékmennyiség. A szélsőséges időjárás széleskörű problémákat okozott: az iskolákat bezárták, a munkahelyek pedig visszatértek a távoli munkavégzéshez, mivel az árvíz elöntötte az utakat, sőt megzavarta a metró- és repülőtéri szolgáltatásokat is – ez utóbbiak esetében a nemzetközi utazások kapcsán is akadtak fennakadások.

A mesterséges felhőmagvasítás okozta a brutális özönvizet Dubajban?.

Természetes, hogy az emberek kíváncsiak arra, mi okozta a rendkívüli esőzéseket Dubajban, különösen annak fényében, hogy az ilyen jellegű időjárási jelenségek szokatlanok ebben a régióban. Az elmúlt napokban a városban példátlanul heves esőzések sújtották a várost, melyek következtében az éves csapadékmennyiség egy nap alatt hullott le. Az ilyen szélsőséges időjárási események súlyos következményekkel jártak, az utakat elárasztotta az árvíz, az iskolákat bezárták, és a városi közlekedés szinte teljesen leállt.

A váratlan események mögött többen a felhőmagvasítás gyakorlatát látják, mely egy mesterséges esőképzési technika. Dubajban már régóta alkalmazzák ezt a módszert, mely során vegyi anyagokat juttatnak a felhőkbe, hogy elősegítsék az esőképződést. Bár ez a módszer általában csak körülbelül 25%-kal növeli a csapadék mennyiségét, sokan összekapcsolják a felhőmagvasítást az ilyen jellegű heves esőzésekkel.

Azonban fontos megérteni, hogy a felhőmagvasításnak nem feltétlenül van közvetlen kapcsolata a kialakult időjárási helyzettel. A szakértők szerint ez az eljárás évek óta alkalmazott gyakorlat Dubajban, és évente több száz alkalommal végeznek ilyen műveleteket anélkül, hogy ilyen jellegű problémák adódnának. Emellett fontos megjegyezni, hogy az árvíz napján nem végeztek felhőmagvasítást a helyi meteorológiai központ tájékoztatása szerint.

A város kihívásai azonban nem csupán a szélsőséges időjárási eseményekkel vannak összefüggésben. Dubaj modern városképe ugyanis nem rendelkezik megfelelő csapadékvíz-elvezető rendszerrel, ami jelentős problémákat okozhat ilyen extrém időjárási helyzetekkor. A városnak ezért sürgősen fel kell készülnie az éghajlatváltozás okozta kihívásokra, és megfelelő infrastrukturális fejlesztéseket kell végrehajtania a jövőben.

címlapfotó:illusztráció!

)

2024. április 20. (szombat), 10:21

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Hirdetés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Hirdetés

Cikkajánló

Mindenegyben blog
2024. május 02. (csütörtök), 20:13
Hirdetés

Hogy lehet ennyiből megélni? Elképesztően kevés Szűcs Judith nyugdíja

Hogy lehet ennyiből megélni? Elképesztően kevés Szűcs Judith nyugdíja

Szűcs Judith tavaly ünnepelte 70. születésnapját, ám ezt csak szűk körben, csendesen tette meg, és nyilvános elismerést...

Hirdetés
Mindenegyben blog
2024. május 02. (csütörtök), 16:50

Hatalmas a boldogság!Mikes Anna nem titkolja tovább, elárulta a gyermekáldásról-

Hatalmas a boldogság!Mikes Anna nem titkolja tovább, elárulta a gyermekáldásról-

 Hatalmas a boldogság!Mikes Anna nem titkolja tovább, elárulta a gyermekáldásról-  Mikes Anna Izgalmas Családi Tervei...

Mindenegyben blog
2024. május 02. (csütörtök), 16:34

Jön a baba!Óriási a boldogság!Kisfiúval bővül a család: Így reagált Vitray Tamás, amikor megtudta, hogy jön a baba

Jön a baba!Óriási a boldogság!Kisfiúval bővül a család: Így reagált Vitray Tamás, amikor megtudta, hogy jön a baba

Nem csak Vitray Tamás szerelmi életében zajlanak változások, hanem családi körében is új fejezet kezdődik: hamarosan...

Mindenegyben blog
2024. május 02. (csütörtök), 16:07

Halálos tömegbaleset az autópályán !Rengeteg a halott és a sebesült

Halálos tömegbaleset az autópályán !Rengeteg a halott és a sebesült

Egy tragikus baleset történt Kína Kuangtung tartományában, ahol egy gyorsforgalmi út beomlása következtében több jármű...

Mindenegyben blog
2024. május 02. (csütörtök), 08:20

Hatalmas vihar érkezik! Országos felmelegedés után felhőszakadás, jégeső jön, mutatjuk, mikor!

Hatalmas vihar érkezik! Országos felmelegedés után felhőszakadás, jégeső jön, mutatjuk, mikor!

Szöveges figyelmeztető előrejelzés Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.05.02. csütörtök...

Mindenegyben blog
2024. május 02. (csütörtök), 07:10

Magyar Péter vs Puzsér Róbert

Magyar Péter vs Puzsér Róbert

Puzsér Róbert vendége volt Magyar Péter, akit a véleményvezér arra kért, nevezzen meg 3 dolgot, ami kiverte nála a...

Mindenegyben blog
2024. május 01. (szerda), 19:59

Hatalmas áttörést mértek Magyar Péternek – itt a fordulat?

Hatalmas áttörést mértek Magyar Péternek – itt a fordulat?

A Tisza Párt Felemelkedése: Magyar Péter Karizmatikus Vezetése Alatt Magyar Péter Karizmája vonzza a...

Mindenegyben blog
2024. május 01. (szerda), 18:19

Álmában hunyt el ! Gyászol Kerényi Miklós Máté : nagyon megviselte a szörnyű tragédia

Álmában hunyt el ! Gyászol Kerényi Miklós Máté : nagyon megviselte a szörnyű tragédia

Meghalt Kerényi Miklós Máté édesanyja Kerényi Ágnes szerda hajnalban, álmában hunyt el. „Szeretném...

Hirdetés
Hirdetés