Pár órája tették közzé az MTI közleményt : Halálos betegség ütötte fel a fejét Magyarországon! Látogatási tilalom lépett életbe!Halálos járványra figyelmeztetik a teljes magyar lakosságot! A legnagyobb veszélyben azok vannak akik 1969 előtt születtek!

Hirdetés
Pár órája tették közzé az MTI közleményt : Halálos betegség ütötte fel a fejét Magyarországon! Látogatási tilalom lépett életbe!Halálos járványra figyelmeztetik a teljes magyar lakosságot! A legnagyobb veszélyben azok vannak akik 1969 előtt születtek!
Hirdetés

Ismét megjelent a kanyaró Magyarországon

Még februárban tette közzé az Egészségügyi Világszervezet friss adatait a kanyarójárványról. /Akkor pozitív példaként említették Magyarországot, mert a világon nálunk a legjobb az átoltottság\./

Hirdetés
A fertőzés azonban most hazánkat is elérte. A szombathelyi Markusovszky Kórházban a napokban látogatási tilalmat rendeltek el kanyarógyanús megbetegedés miatt. Kérdés, sikerül-e megállítani a betegség terjedését.

A szombathelyi kórház tájékoztatása szerint egy Kazahsztánban dolgozó férfit vettek fel még március 30-án a kórházba,akinél a vizsgálatok kanyarót igazoltak.

A beteget – aki már gyógyultan távozott az egészségügyi intézményből – elkülönítve kezelték, mindenkit beoltottak, aki ellátása során érintkezésbe kerülhetett vele, ennek ellenére az egyik betegszállító belázasodott, ezért most őt ápolják.

Hirdetés

Látogatási tilalmat rendeltek el

A betegszállítónál még nem sikerült igazolni a fertőzést, a lázas állapot oka lehet a védőoltásra adott immunválasz is. A kórház hangsúlyozta, a legnagyobb óvatosság elvét követve, folyamatosan együttműködnek a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, velük együtt hozzák meg a szükséges döntéseket. A megelőző intézkedések egyike, hogy látogatási tilalmat rendeltek el az infektológiai osztályon.

A kanyaró napjainkban egy emelkedő esetszámot mutat a világ számos országában – jelentette ki Rusvai Miklós virológus az M1 Ma este című műsorában. Véleménye szerint ennek egyik oka, hogya legtöbb országban csökkent az átoltottság.

A kanyaró önmagában egy viszonylag egyszerűen megelőzhető betegség, hiszen ha valaki beoltja magát ellene, egész életében immunis lesz a betegségre. A szakértő szerint a probléma itt abban rejlik, hogy a vakcinázással kapcsolatban számos tévhit van jelen a köztudatban.

Hirdetés
Sok szülő pedig elhiszi ezeket az áltudományos eszméket, ezért a gyerekek beoltását sok országban meg is tagadhatják.

Hozzátette, az Amerikai Egyesült Államokban korábban szintén alacsony volt az átoltottság, de ma már sok városban – például New York egyes negyedeiben – kötelezővé tették a védőoltások beadását. Ugyanakkor az egészségügyi szervezetek adatai szerint sok államban a 70 százalékot sem éri el az átoltottság. Kiemelte, Magyarország esetében az átoltottság 98 százalék körül alakul.

Megjegyezte, egyes országokban a hozzáférhetetlenség jelentette a legnagyobb problémát. Példának említette a dél-szláv háborút, amikor nagyon sok gyermeket nem oltottak be a háborús események miatt. De ide sorolta azokat az eldugottabb hegyi falvakat is, ahová nem jut el a vakcina. Hozzátette, Románia is vakcinahiánnyal szenvedett, ugyanis nem importáltak elegendő oltást számukra.

Hirdetés

Az oltások előállítása ugyanakkor nem egy bonyolult folyamat, a probléma itt abban rejlik, hogy mint minden más termék is, ez is pénzbe kerül – fogalmazott. A vakcinagyártó cégek minél nagyobb profitra akarnak szert tenni, sok ország pedig vélhetően gazdasági okok miatt pont a vakcinák beszerzésén spórol.

Az oltásellenesség egyik tévhite az autizmus betegség kialakulása. A hír egy tudományos folyóiratban jelent meg még 25 évvel ezelőtt, amelyet még ma is folyamatosan cáfol a tudományos szakgárda. Rusvai Miklós hozzátette, az autizmus egy születéssel összefüggő betegség, nem az oltás beadásával alakul ki.

Hangsúlyozta, a kanyaró veszélyes betegség, súlyos szövődményei lehetnek azoknál, akik elkapják. Bizonyos esetekben ugyanis vese-, agyvelő- és tüdőgyulladást okozhat, amelyek akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

Hirdetés
Forrás: hirado.hu

Halálos járványra figyelmeztetik a teljes magyar lakosságot! A legnagyobb veszélyben azok vannak akik 1969 előtt születtek!

Az 1969 előtt születettek egyáltalán nem, a későbbi generációk is csak részlegesen védettek a kanyaró ellen, mivel 1990-ben lecserélték azt a vakcinát, amelyet addig használtak – mondta Almási István, a szekszárdi Balassa János Megyei Kórház infektológus főorvosa az M1 szombati híradójában.

A főorvos szerint a mostani védőoltás már megfelelő védettséget biztosít, ráadásul a oltást ismétlik kisiskolás és kamasz korban. Ugyanakkor a védettség csökkenhet felnőttkorra, de a betegség kialakulását és a járványt még így is megakadályozhatja – mondta.

A főorvos annak kapcsán nyilatkozott, hogy kanyaróvírus miatt zárlatot rendeltek el a makói kórházban.

Hirdetés

Bosnyákovits Tünde az intézkedésről tartott rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, a kórház tíz munkatársánál jelentkeztek kanyaró megbetegedésre utaló tünetek, közülük ötnél már laboratóriumi vizsgálatok is igazolták a fertőzést.Hirdetés

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója közölte, a zárlat miatt a makói intézményben új betegeket nem tudnak fogadni, de a már felvett páciensek ellátása garantált. A főigazgató közölte, a zárlattal egy időben látogatási tilalmat is elrendeltek a makói intézményben.

Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgatója korábban közölte, a magyar gyerekek 98 százaléka be van oltva kanyaró ellen, ennek köszönhetően Magyarországon “népességszintű védettség” alakult ki a betegséggel szemben.

Hirdetés

Forrás : hirado.hu

Ellenőrizni kell a kanyarófertőzésnek kitett egészségügyi dolgozók oltási dokumentációját!

Ellenőrizni kell a Romániával határos megyékben az egészségügyi dolgozók a kanyarófertőzés ellen is védettséget biztosító oltásának dokumentációját, azokat pedig, akik nem kaptak második oltást, be kell oltani – közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) szombaton az MTI-vel azt követően, hogy a makói kórház több dolgozójánál észlelt kanyaró megbetegedés miatt el kellett rendelni az intézmény teljes zárlatát.Hirdetés

A közlemény szerint azokat az egészségügyi dolgozókat, akik 1969 és 1989 között születtek, és akik oltási dokumentációval nem tudják igazolni a két kanyaró-mumpsz-rózsahimlő (rubeola) elleni MMR-oltás meglétét, a Romániával határos megyékben be kell oltani.

A tisztifőorvosi hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki influenzaszerű tüneteket észlel magán és kiütések jelennek meg a fején, arcán, azonnal vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával. Fontos, hogy előzetesen telefonon egyeztessen időpontot az orvossal, hogy a vizsgálatra úgy kerülhessen sor, hogy a beteg másokat ne fertőzhessen meg például a váróteremben.

A közlemény szerint hazai eredetű kanyaró megbetegedés 2002 óta nem fordult elő, és az elmúlt 15 évben behurcolt, illetve behurcolással összefüggő esetből is csak tizenkettőt jelentettek Magyarországon. A behurcolt esetek következtében másodlagos megbetegedések ezt megelőzően sem a lakosság, sem az egészségügyi személyzet körében nem alakultak ki.

A tisztifőorvosi hivatal közölte, a romániai kanyarójárvány ismeretében behurcolt kanyaró megbetegedésekre folyamatosan számítani kell. A betegellátás első vonalában dolgozók kockázata, hogy kanyarós beteggel találkozzanak, jelentősen magasabb, mint a népesség többi tagjáé.

Forrás: http://www.hirado.hu

2019. április 16. (kedd), 22:03

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Hirdetés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Hirdetés

Cikkajánló

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 20:34
Hirdetés

Drámai hírt közölt Dudád Miki

Drámai hírt közölt Dudád Miki

.Dudás Miki édesapját brutális támadás érte: kórházban, kómában fekszikSzerdán a kajakos Dudás Miki egy megrázó hírt...

Hirdetés
Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 16:05

Legfinomabb rumplis pogácsa recept, még ahogy a Nagyi készítette

Legfinomabb rumplis pogácsa recept, még ahogy a Nagyi készítette

Nagyra sikerült krumplis pogácsáim – Ez a recept tényleg tökéletes!A krumplis pogácsa egy igazi klasszikus, amelyet...

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 15:28

A valaha volt legjobb puding torta, mindig ezt készítem

A valaha volt legjobb puding torta, mindig ezt készítem

A tökéletes vaníliakrémes sütemény: Puha tészta, lágy krém, egyszerű elkészítésA vaníliás krémmel töltött sütemény egy...

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 15:06

Felfoghatatlan! Rajongásig szerette az ország… Tragikusan fiatalon ment el a gyönyörű magyar televíziós!

Felfoghatatlan! Rajongásig szerette az ország… Tragikusan fiatalon ment el a gyönyörű magyar televíziós!

Az utolsó lélegzetvételéig küzdött az életéért, de szervezete feladta a harcot.Hajas Ilona gyermekkorában még olyan...

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 14:04

Nagyon szomorú hír érkezett a Jóban Rosszban sorozat sztárjáról!

Nagyon szomorú hír érkezett a Jóban Rosszban sorozat sztárjáról!

Szomorú hír Sallai Nóráról és kisfiáról: Az ország együtt szorít értükMint ismeretes, Sallai Nóra színésznő és ötéves...

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 12:30

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Elhunyt Végh Sándor, a Győri ETO leghűségesebb szurkolójaSzomorú hírt tett közzé honlapján a Győri ETO: 61 éve a csapat...

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 08:11

Magyar Péter kiakadt a közösségi oldalán..pár óra alatt 27 ezer ember kedvelte az írását

Magyar Péter kiakadt a közösségi oldalán..pár óra alatt 27 ezer ember kedvelte az írását

Jó reggelt, Magyarország! Orbán Viktor ma ismét álmodott egy nagyot…Miközben 400 forint felett van az euró, összeomlott...

Mindenegyben blog
2024. október 04. (péntek), 07:03

Hihetetlen, mennyit nőttek! Balássy Betty és Varga Feri végre megmutatták 3 gyermeküket!elképesztő, milyen nagy már Róza, Dani és Miksa!

Hihetetlen, mennyit nőttek! Balássy Betty és Varga Feri végre megmutatták 3 gyermeküket!elképesztő, milyen nagy már Róza, Dani és Miksa!

Balássy Betty és Varga Feri lefotózták 3 gyereküket: elképesztő, milyen nagy már Róza, Dani és Miksa! Balássy Betty 40,...

Hirdetés
Hirdetés