Gyászba borult Magyarország – Tragikus hírt kaptunk estére – nagy név távozott közülünk!

Hirdetés
Gyászba borult Magyarország – Tragikus hírt kaptunk estére – nagy név távozott közülünk!
Hirdetés

Nyugodjon békében Gyuri bácsi! ?

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (Pál apostol 2. levele Timotheushoz  4.7)

/Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába\./

Hirdetés
December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el. 

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá  ─ és még annál is tovább.

Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben.

Lopes-Szabó Zsuzsa

A BÜKKI FÜVESEMBER ÖSSZES RECEPTJE 1.RÉSZ

Gyuribácsi, ismertebb nevén a „bükki füvesember” a gyógynövények szakértője volt. Színte mindenre tudott valami természetes gyógymódot.

Rengetegen követték, és sok előadásokat tartott, hatalmas sikerrel.

Most itt egy lista, amin szinte minden betegségre megtalálható a gyógymód, vagy a megelőzése, részletesen leírva.

Hirdetés

Érdemes elolvasni, és tovább osztani, hogy mindenkihez eljussanak ezek a gyógymódok.

AGYDAGANAT: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.

AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl.almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni.
EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni.

 

ARANYÉR: Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz.

Hirdetés
Reggel egyet, este egyet – 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a friss útifű jó. A száraz nem alkalmas erre, mert akkor már nem kezdi termelni az aukubin nevű anyagot.

ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.
A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.


Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni.
Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

BÉLRENDSZER:Amikor a bélrendszerünk nem jól működik. begyulladnak a beleink és ott pang a salak a
bélrendszerünkben, a vastagbélben.
Érdemes kitisztítani, úgy, hogy csinálunk egy hashajtást, nem túl erős, egy gyenge hashajtóval. Úgy hívják, hogy gyújtoványfű egy csészével megiszik belőle, az biztos, hogy székletet csinál, és kitisztítja a beleit, két nap is meg lehet csinálni egymás után, még akkor sem száradunk ki.

Hirdetés

Nagyon lényeges, hogy tiszta legyen a vastagbelünk.
Gyulladásra a diólevél, szintén a diólevél – 6-8-10 héten keresztül iható napi egy csésze.
Crohn betegségre is lehet alkalmazni a diólevél teát, korlátlanul egy ideig iható. De Crohn
betegségnél megy is a hasa az illetőnek. Amíg a hasa megy, addig a vadsóska vagy lósóska magját kell használni, megenni – megdarálni, megenni úgy a leghatékonyabb. Lehet teát is csinálni belőle.
Egy evőkanálnyit kell naponta megenni belőle, egy csészével a diólevéllel meginni és akkor elmúlik.
Csak addig kell használni, amíg a hasunk megy, utána abba kell hagyni.

BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

Ciszta, vagy mióma a petefészken: diólevél tea ½ l készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

CUKORBETEGSÉG: Esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor vagy: kukoricahéj tea vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.

Hirdetés

Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

CUKORBETEGSÉG1: Nagyon rosszul étkezünk, keveset mozgunk. Maga a mozgás elég ahhoz, hogy ne alakuljon ki a cukorbetegségünk
Nekünk van ez a cukorteánk (DIABESS), amit a Országos Gyógyszerészeti Intézet törzskönyvezettmmár, a patikában kapható.
Ha a cukorbetegség kialakult akkor – epekövesek kivételével – ez a tea kiválóan működik.

CSONTHÁRTYAGYULLADÁS, CSONTBETEGSÉG: Mindenféle gyulladásra jó a diólevél, és emellett pedig vasat kell etetni – a szederlevélben nagyon sok a vas. Vagy céklát, vagy a fekete ribizlinek a levelét. Vagy magát a fekete ribizlit, vagy magát a fekete szeder gyümölcsöt, és hihetetlen, hogy a diólevél mi mindent tud csinálni. Kívülről-belülről.

CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

EKCÉMA: A friss útifű levele nagyon jó. Zölden kell szedni, és beledörzsölni az ekcémás helyre, ha száraz már nem használ.

EMÉSZTÉSJAVÍTÁS: Sav vagy koleszterin gond lehet, nem jól indul az emésztés, de a rágásunkkal van a legtöbb baj.

Hirdetés
Nem rágunk rendesen.

EPE: Amikor már probléma van az epénkkel, akkor érdemes a tyúkhúr mellett a veronikát használni.

EPEKŐ: minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a
szervezetet a retek.

FOGINYSORVADÁS: két növényt ajánlunk. Az egyik a diólevél teájával kell ecsetelni a
fogínyünket, a másik pedig a fagyalkéreg, de ez egy mérgező növény, csak ecsetelni szabad vele,kiköpni és utána kimosni a szánkat, viszont hihetetlen jó fogínysorvadásra.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB: 3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

FÜLGYULLADÁS: Mindenféleképpen azt kell megnézni, hogy jó e az agynak és a fülnek a vérellátása – nyaki
ultrahang.
Ha ott minden rendben van, azért belül lehet még egy kis elzáródás, szűkülés, vagy egy gyulladás a hallójáraton belül. Kakukkfű teával ki kell mosni, naponta kétszer-háromszor. Fültisztító pálcikára kakukkfűtea, ezzel kitisztítani kétszer-háromszor és a kövirózsának a levét belecseppenteni, egy-két-három cseppet.

Hirdetés
Ha a fültőmirigy is be van gyulladva, akkor hátul körömvirág kenőccsel bekenem.
Ez általában jól működik. Magának a hallásnak a javítására is jól működik ez a módszer.

GERINCSÉRV: A gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve.
Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési
zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé.
És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

GYOMOR problémák gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély: Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a
nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.
6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.
A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő: Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal
összekeverni és azt beledörzsölni hajmosás után a hajba, és ezt egy fél óra után le kell mosni, mert akkorra a mandulaolaj beszívódik a hajhagymákba, hihetetlenül jó korpásodásra és hajnövekedésre.

HASMENÉS: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.
Vadsóskamag nyersen darálva.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.
A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

A lista folytatódik tovább, >> MÁSODIK RÉSZ  HARMADIK RÉSZ

2022. december 06. (kedd), 21:25

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Hirdetés
Kapcsolódó cikkünk
Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

Elhunyt Gyürki István, az Újszínház színésze

Mély fájdalommal értesítette közönségét és a...

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Hirdetés

Cikkajánló

Mindenegyben blog
2024. október 25. (péntek), 08:25
Hirdetés

Váratlan örömhír a magyar nyugdíjasoknak:Két nyugdíj összege is emelkedik decemberben

Váratlan örömhír a magyar nyugdíjasoknak:Két nyugdíj összege is emelkedik decemberben

Decemberben két jelentős nyugdíjtípus emelkedése várható Magyarországon. A rokkantsági járadék és az időskorúak...

Hirdetés
Mindenegyben blog
2024. október 25. (péntek), 06:31

Megérkezett a nyugdíjkorhatár táblázat 2025 – Januártól csak ők mehetnek nyugdíjba

Megérkezett a nyugdíjkorhatár táblázat 2025 – Januártól csak ők mehetnek nyugdíjba

Nyugdíjkorhatár 2025-ben – Mit kell tudni a nyugdíjba vonulásról?A nyugdíjrendszer folyamatosan változik, és a...

Mindenegyben blog
2024. október 25. (péntek), 06:08

1 perce érkezett! Ma reggel jött a hír Kovács Katiról:Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.

1 perce érkezett! Ma reggel jött a hír Kovács Katiról:Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.

Kovács Kati, a magyar könnyűzene ikonja, nyolcvanéves lettNem szeret nosztalgiázni a 80 éves Kovács Kati: a legendás...

Mindenegyben blog
2024. október 25. (péntek), 05:39

Most érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres bajnokunkat

Most érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres bajnokunkat

Elhunyt Abdelaziz Barrada: Marokkói válogatott futballista tragédiája Abdelaziz Barrada, aki mindössze 35 éves korában...

Mindenegyben blog
2024. október 24. (csütörtök), 21:41

Tragédia az utakon: Halálos balesetben vesztettem el a fiamat!

Tragédia az utakon: Halálos balesetben vesztettem el a fiamat!

  A Debreceni Járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt...

Mindenegyben blog
2024. október 24. (csütörtök), 20:44

Borzalmas hír jött ma estére– éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Borzalmas hír jött ma estére– éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Elhunyt Péterfalvi Lajos, a Ferencvárosi Torna Club legendás atlétikai edzője – 98 évesen távozott közülünkMély gyászba...

Mindenegyben blog
2024. október 24. (csütörtök), 16:42

Most érkezett a szomorú hír Hajdú Péterről

Most érkezett a szomorú hír Hajdú Péterről

Noszály Sándor jelenlegi állapota mélyen megrázta a magyar közönséget, és sokakban felkavarta a múltban megélt...

Mindenegyben blog
2024. október 24. (csütörtök), 07:43

Csütörtök reggel Magyar Péter felrobbantotta a facebookot- EZT kaptuk tőle!????? ? ?????́???́??́?????́?!

Csütörtök reggel Magyar Péter felrobbantotta a facebookot- EZT kaptuk tőle!????? ? ?????́???́??́?????́?!

Csütörtök reggel Magyar Péter felrobbantotta a facebookot- EZT kaptuk tőle!????? ? ?????́???́??́?????́?!Történelmet...

Hirdetés
Hirdetés