Orbán: Brüsszel cselre készül! Ezekbe a Magyar vidéki városokba telepítené be a migránsokat az EU

Hirdetés
Orbán: Brüsszel cselre készül! Ezekbe a Magyar vidéki városokba telepítené be a migránsokat az EU
Hirdetés
A migrációs nyomás a következő időszakban is növekedni fog, a kihívásra ésszerű és erkölcsös választ kell adni - jelentette ki a parlamentben Orbán Viktor.
/A kormányfő megismételte, hogy a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni\./
Hirdetés
Az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó beszédében a miniszterelnök azt mondta, hogy az október másodikai referendum nem egy országos, hanem településszintű népszavazás. Példaként említette, hogy Németországban is szétosztják a "menekülteket" a települések között, ezért Orbán Viktor arra kérte a településeket, hogy tiltakozzanak a betelepítés ellen.
 
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött el hétfőn a parlament őszi ülésszaka. A frakciók reagálása után két új képviselő teheti le esküjét: a Jobbik padsoraiban Pintér Tamás váltja Novák Elődöt, a párt korábbi alelnökét, míg az LMP-ben Hadházy Ákos veszi át Schiffer András volt társelnök helyét.
Hirdetés
A parlament dönthet a korrupcióval gyanúsított fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről. Holnap a képviselők egyebek mellett az alapvető jogok biztosának beszámolóját, szerdán pedig a vadászkamarai törvény módosítását vitatják meg.
 
[ad1]
 
"Ez csak a bemelegítés volt" Az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, terrorcselekmények vannak mögöttünk, megvolt az olimpia, a magyar makromutatók jók, mégis feszült időket élünk – összegezte az őszi ülésszak nyitányaként az elmúlt hónapok tapasztalatai a kormányfő a kormányzati ciklus félidejében. Munkás évek állnak mögöttünk, a pénzügyeket rendbetettük, az IMF-et hazaküldtük, soha nem látott módon támogatjuk a családokat, a bérek nőnek, a nyugdíjak őrzik értéküket, a magyar családokat kimentettük a devizahitelek csapdájából, soha nem látott alacsony szinten van a munkanélküliség, tisztességes darabot faragtunk le az államadósságból – sorolta a kedvező magyar adatokat a kormányfő a parlamentben.
Hirdetés
Saját erőnkből felfelé kapaszkodnak a bérek, a minimálbér ma már 111 ezer forint, a bruttó átlagkereset 260 ezer forint körül van, úgy, hogy nincs infláció, egyre több család mehet el nyaralni, az iskolakezdés egyre kevésbé terheli a családok pénztárcáját, a tanulók mintegy kétharmada kap ingyen tankönyvet. Sokat dolgoztunk, és végre megint van jövőnk – emelte ki a miniszterelnök. Hozzátette: ismét egy közösség, egy nemzet vagyunk, és a nyáron örülhettünk olimpikonjaink sikerének is. Magyarország azonban nem önálló golyóbis, Európa kellős közepén van, amely vészjósló időket él át, és ha nem lesz képes lépni, mi, magyarok is bajba kerülünk. És nem London, hanem Brüsszel okozza a fejtőrést, a Brexit ugyanis Brüsszel csődje, amely nem volt képes egyben tartani az európai közösséget – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Egész Európa forrong, hiszen amióta nem találkoztunk, a terror beköltözött Európába, és ami Belgiumban, Franciaországban megtörtént, nálunk is bármikor megtörténhet.
Hirdetés
Brüsszel azonban naivan abban bízik, a dolgok visszazökkennek majd a rendes kerékvágásba.
Ez azonban délibáb, önáltatás, ezért azt képviseljük az európai térben, hogy Brüsszelnek fel kell végre ébredni – fogalmazott a kormányfő. A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket, és bajt hoz a fejünkre. Ma ez a naivitás Brüsszelben általános – fogalmazott. Hangsúlyozta ugyanakkor: nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában. A kormányfő hangsúlyozta: gazdaságilag is meg kell erősíteni a közösséget, amelynek versenyképessége globális szinten hatalmasat csökkent az elmúlt évtizedben. Nem kilépni akarunk, hanem meg akarjuk javítani – mondta az unióról, hozzátéve: Magyarország egy európai hadsereg felállításának gondolatát is támogatja. Orbán Viktor a pozsonyi EU-csúcson is fel fog lépni “a naiv és veszélyes” bevándorláspolitika ellen, amely helyett erőt felmutató önvédelmi migránspolitikát javasol.
Hirdetés
A miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely lassan, de feltartóztathatatlanul halad. Úgy veszíthetjük el európai mivoltunkat, ahogyan a békát főzik meg a vízben, és matematikai pontossággal megmondhatjuk, milyenek lesznek az európai városok 20-30 év múlva. Kijelentette: a tagállamok szintjén kell megerősíteni az Európai Uniót, annak alapját ugyanis a tagállamok, és nem a brüsszeli intézmények adják. És amit eddig látunk a népvándorlásból, csak a bemelegítés volt, hiszen ma a Földön hárommilliárd ember él napi 2 dollárnál kevesebből, a népességszám pedig Afrikában folyamatosan nő, és Európa még több kapuin kopogtató emberre számíthat. A brüsszeli bürokraták pedig azt az érzetet keltik, hogy ide lehet jönni, a migránsok pedig jönnek.
Hirdetés
Mi pedig félünk, ugyanakkor sajnáljuk azokat is, akik nincsenek könnyű helyzetben. A magyar válasz, hogy a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni. A kvóta elhibázott, kell a kerítés, kellenek a védett területek, és döntetnünk kell arról, kit engedjünk be, és kit nem.
 
[ad2]
 
"Brüsszel cselre készül" A kötelező betelepítési kvótára készülő Brüsszelben közben cselre készülnek, azt mondják, ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják ezt a vidéki városokkal – hívta fel a figyelmet. Az október 2-i népszavazás ezért 3200 helyi népszavazás is, Brüsszel terve ugyanis a településeket is veszélyezteti. Mi vagyunk az egyetlen európai ország, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket, és arra kérem Önöket, ne kockáztassuk Magyarország jövőjét – fogalmazott zárszavában a miniszterelnök.
Hirdetés
Vona lemondatná A Jobbik nevében Vona Gábor reagált a miniszterelnök felvetésére. A Jobbik elnöke szerint a multikulturális társadalom Nyugaton már kialakult, ezért Kelet-Európának arra kell szavaznia, hogy mi nem akarunk ilyen társadalomban élni. A politikus szerint elég furcsa volt, hogy Orbán burkoltan megfenyegette a baloldali vezetésű településeket. A baloldal migrációpárti viselkedése azt mutatja, hogy nem is akarnak 2018-ban választást nyerni. A népszavazás egy drága megoldás - mondta Vona. Ennek a népszavazásnak a tétje, hogy jogilag érvényes lesz-e vagy nem. A Jobbik azt szeretné, hogy jogilag érvényes legyen. Ha nem lesz érvényes a népszavazás, akkor Brüsszelnek adunk egy adu ászt a kezébe - mondta a Jobbik elnöke. Szerinte Orbán hazárdjátékot játszik a népszavazással, és ha nem lesz érvényes, akkor annak a miniszterelnök esetében is következményének kellene lennie. Orbánnak le kell mondani, ha nem lesz érvényes a referendum - tette hozzá. A politikus szerint az ország szempontjából a kormányzati korrupció jelenti az igazi problémát, ez az igazi terrorizmus. Ez a közvetlen oka, hogy ennyi ember elhagyja az országot - mondta Vona Gábor.
 
[ad3]
 
Orbán: "a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel" A korrupciós ügyekről a kormányfő azt mondta, hogy a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel, és így próbálják elterelni a figyelmet. Mindenkivel szemben föl kell lépni, és ha van tudomása ilyen ügyekről, akkor forduljon Vona a hatóságokhoz - tette hozzá. (Híradó - Origó nyomán)

Forrás: kuruc.info

2016. szeptember 12. (hétfő), 16:59

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Hirdetés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Hirdetés

Cikkajánló

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 16:47
Hirdetés

Brutális időjárás vár ránk jövőhéten, ez csúnya lesz! – Magyarország

Brutális időjárás vár ránk jövőhéten, ez csúnya lesz! – Magyarország

Jövő héten újabb lehűlés várható: hűvösebb idő és eső érkezikAz eddig tapasztalt, az ilyenkor megszokottnál jóval...

Hirdetés
Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 14:34

Magyar Péter egy alkut ajánlott Orbán Viktornak.

Magyar Péter egy alkut ajánlott Orbán Viktornak.

Magyar Péter nem mindennapi ajánlatot tett Orbán Viktornak: „Áll az alku, Miniszterelnök úr?”szeptember 29-én, vasárnap...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 14:15

Puskás Peti produkciója után Stohl András sírva fakadt: tökéletesen idézték meg fiatalon elhunyt barátját!

Puskás Peti produkciója után Stohl András sírva fakadt: tökéletesen idézték meg fiatalon elhunyt barátját!

Puskás Peti produkciója után Stohl András könnyekben tört ki: Tökéletesen idézte meg Kaszás AttilátA legutóbbi Sztárban...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 13:25

Tilla kitálalt mi történt miután kiestek…ezt már nem vették a kamerák! Felháborító, hogy ilyen történik…

Tilla kitálalt mi történt miután kiestek…ezt már nem vették a kamerák! Felháborító, hogy ilyen történik…

Tilla kitálalt: Mi történt a kiesés után? Felháborító részletek derültek ki!Az Ázsia Expressz legutóbbi évadában Stohl...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 12:46

Szívszorító vallomás!Megszólalt a testvére: így teltek Karsai Dániel utolsó órái

Szívszorító vallomás!Megszólalt a testvére: így teltek Karsai Dániel utolsó órái

Elfogyott a levegő, már nem tudták megmenteni: ezért halt meg Karsai DánielSzombaton, 47 éves korában elhunyt Karsai...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 06:48

Peter Srámek teljesen összetört, óriási csalódás érte

Peter Srámek teljesen összetört, óriási csalódás érte

Peter Srámek: A tehetség, aki a színpadon tündököl, de a szerelemben nincs szerencséjeA Sztárban Sztár All Stars egyik...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 06:07

Előkerült az utolsó interjú: megrázó, amit akkor mondott Karsai Dániel

Előkerült az utolsó interjú: megrázó, amit akkor mondott Karsai Dániel

Előkerült az utolsó interjú: megrázó, amit akkor mondott Karsai Dániel  Gyász: Elhunyt Karsai Dániel...

Mindenegyben blog
2024. szeptember 29. (vasárnap), 05:35

Meghalt Karsai Dániel

Meghalt Karsai Dániel

Gyász: Elhunyt Karsai Dániel alkotmányjogászSzombat este, több mint hároméves küzdelem után elhunyt Karsai Dániel...

Hirdetés
Hirdetés